9.12.2022. 8:23
0
Spremite se: Meteorolozi najavljuju ledeni val, evo i kada
Od iduće sedmice Hrvatsku očekuje pravi ledeni val, ali ništa bolje neće biti ni u našoj zemlji. Ovo su potvrdili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Naime, kako su nam kazali prava zima bi od nedjelje mogla pokazati zube.

Stiže nam ledeni val

“Prema trenutnoj prognozi kojom raspolažemo možemo da kažemo da će uistinu zahladniti od nedjelje. Pitanje je samo do kada će potrajati niske temperature. Može i do kraja mjeseca da bude hladno. Međutim, sada je to još uvijek problematično kazati”, istaknuli su  iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pojasnili su da u nedjelju od jutarnjih sati u sjevernim područjima vjetar mijenja smjer na sjever, a u drugom dijelu dana i u ostatku zemlje. Topliji dio dana je prije podne sa temperaturom zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. U drugom dijelu dana temperaturom zraka je u opadanju.

Između ostalog, dodali su da građani naše zemlje od naredne sedmice mogu očekivati i manje obilnije padavine.

Kolike će biti temperature?

“Moglo biti snijega i susnježice već u ponedjeljak. Svakako riječ je o malo padavina. Naravno, snijeg na planinama nije upitan. Za sada možemo samo da kažemo da će zasigurno zahladniti. Temperature bi mogle biti i do -6 stepeni. Na planina znatno hladnije, u nizinama nešto toplije”, zaključili su, prenosi Raport.

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom, na jugu sa slabom kišom. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu od 5 do 9°C.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.