5.11.2023. 9:16
0
Dramatično upozorenje Federalnog hidrometeorološko zavoda - Izdali narandžasto upozorenje: "Budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom i ometanja u dnevnim rutinama"
Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog jakog do olujnog udara vjetra, te lokalno jače pljuskove.

Udari vjetra se očekuju širom zemlje, a lokalni pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Udari vjetra se očekuju od 3 do 18 sati, a padavine sredinom dana i tokom poslijepodneva.

Napominje se da će udari juga biti između 60 i 80, lokalno do 90 km/h. Očekivana količina padavina, u navedenim područjima će biti od 20 do 40, lokalno do 50 l/m2.

"Preporuke, mjere, prema WMO (Svjetska meteorološka organizacija): Poduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama", saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.