19.4.2024. 12:51
0
Obavijest za građane: Sutra izmjena režima saobraćaja u ovim sarajevskim ulicama. Moguća zabrana i za pješake
Zbog provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja za subotu, 20.04.2024. godine, u vremenu od 10:40 do 12:00 sati, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Vlade Republike Srpske.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila na regionalnom putu R446 (područje Kantona Sarajevo), ulici Derviša Numića, raskrsnici Put Mladih muslimana i ulice Derviša Numića, ulici Zagrebačka, ulici Terezija, Skenderija, ulici Hamdije Kreševljakovića (dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume "Most na Skenderiji" do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Čumurija - Atmejdan), osim unaprijed organizovano formirane kolone vozila sa učesnicima javnog okupljanja.

Zabrana pješačkog saobraćaja odobravat će se u zavisnosti od procjene pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS da se kolona ne može sigurno kretati u neizmijenjenom režimu saobraćaja, u ulici Skenderija (dionica od raskrsnice ulica Skenderija i ulice Čobanija do raskrsnice ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, uključujući lokalitet trolejbuske okretnice „Drvenije", kao i most „Drvenija"), Hamdije Kreševljakovića (dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Čobanija do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Mjedenica).

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i u naznačenom terminu utvrđivat će operativni organi MUP-a, u zavisnosti od situacije na terenu.

Prema rješenju Ministarstva saobraćaja KS, dozvoljava se privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Skenderija (dionica od raskrsnice sa ulicom Terezija "Most na Skenderiji" do raskrsnice sa ulicom Hamdije Kreševljakovića (Drvenija) i u ulici Hamdije Kreševljakovića od raskrsnice sa ulicom Čobanija do raskrsnice sa ulicom Čumurija - Atmejdan) na način da se unaprijed organizovano formirana kolona u povratku vrati istom maršutom, uz pratnju i osiguranje MUP-a Kantona Sarajevo - suprotni smjer.

MUP Kantona Sarajevo može u slučaju potrebe potpuno ili dijelom zabraniti odvijanje pješačkog sabraćaja u skladu sa operativnom i sigurnosnom procjenom ovog organa, a u cilju osiguranja učesnika manifestacije.

Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune obustave saobraćaja bit će:

a) Baščaršija-Skenderija: Obala Isa-bega Ishakovića - Hamdije Kreševljakovića (dionica pored At mejdana) - Obala Kulina bana

b) Skenderija-Baščaršija: Terezije - Hamze Hume - Obala Kulina bana (nakon prolaska učesnika manifestacije uz pratnju MUP-a).

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnih uslova za odvijanje saobraćaja, uspostavit će se redovni režim odvijanja saobraćaja.

 
MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.