26.10.2015. 22:44
0
FIBA: Deset zemalja u igri za domaćinstvo kvalifikacionih turnira za Rio
Deset zemalja sa tri kontinenta pokazalo je interes za domaćinstvo kvalifikacionih turnira u muškoj konkurenciji za Ljetne olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, saopšteno je iz Svjetske košarkaške federacije (FIBA), prenosi Anadolu Agency (AA).

Tri turnira na kojima će se za mjesto na Olimpijadi boriti po šest timova igraće se od 4. do 10. jula 2016. godine. Interes za organizaciju turnira su pokazali Turska, Srbija, Češka, Njemačka, Grčka, Iran, Izrael, Italija, Meksiko i Filipini. Navedeno je kako je krajnji rok za podnošenje kandidature 11. novembar, nakon čega će se razmatrati pristigle prijave.

Kroz svoja kontinentalna takmičenja nastup na kvalifikacionim turnirima izborilo je 15 zemalja, a to su: Angola, Kanada, Češka, Francuska, Grčka, Iran, Italija, Japan, Meksiko, Novi Zeland, Filipini, Porto Riko, Senegal, Srbija i Tunis. Ukoliko neko od njih dobije domaćinstvo, onda će im se se priključiti najbolja nekvalifikovana selekcija sa odgovarajućeg kontinenta. Njemačka, Turska i Izrael moći će nastupiti u kvalifikacijama za igre u Riju samo u slučaju ako budu izabrani za domaćina jednog od turnira. Na Olimpijske igre plasiraće se samo pobjednici turnira.

Mjesto na muškom olimpijskom turniru u Riju već je osiguralo sljedećih devet reprezentacija: Brazil, Sjedinjen Američke Države, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija, Litvanija i Kina.

(Anadolija)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.