16.4.2016. 11:39
0
Igokea mora povući potpis ili će biti suspendovana da bi se spriječila suspenzija košarkaške reprezentacije BiH
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se pod suspenzijom i ne može učestvovati u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine!

Ova šokantna informacija navedena je u pismu koje je sinoć, na adresevećeg broja državnih saveza, uputila Evropska košarkaška federacija (FIBA Evropa), kao vid kazne za to što su klubovi iz ovih zemalja potpisali sporazum sa Euroligom, koji FIBA smatra nelegalnim.U slučaju BiH, riječ je o saglasnosti aktuelnog bh. prvaka Igokee na sporazum koji je sa Euroligom postigla ABA liga o nastupu klubova iz regiona u Euroligi, te njenom drugom po snazi takmičenju, Eurokupu.

Ova dva takmičenja djeluju van ingerencija FIBA Evrope, koja je bila spremna tolerirati učešće klubova u Euroligi, ali je od svojih članica zahtijevala da odustanu od Eurokupa te se priključe njenoj, novoformiranoj Ligi prvaka FIBA.No, ABA liga se odlučila prikloniti Euroligi i odgovor FIBA-e bio je  žestok, odnosno pisma slične sadržine upućena su savezima u regionu (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Crna Gora), ali i u Španiju, Poljsku, Izrael...

FIBA Evropa ostavila je rok savezima da do 20. aprila dostave dokumente kojima će demantirati razloge za suspenziju. KSBiH će morati ili suspendirati Igokeu ili će ovaj klub u najkraćem roku morati povući podršku spomenutom sporazumu, Avaz saznaje prema nezvaničnim informacijama. Sve drugo značilo bi ostanak FIBA-ine suspenzije na snazi.


Anesa Agović
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.