1.8.2017. 8:26
0
Nakon pobjeda protiv Francuza i Slovaka, juniori danas na Eurobasketu igraju protiv Latvije
FOTO: FIBA
Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hecegovine danas će protiv selekcije Latvije igrati meč trećeg kola D-grupe Evropskog prvenstva u Slovačkoj.

Izabranici selektora Borisa Džidića u Bratislavi su u prva dva kola upisali pobjede protiv aktuelnih prvaka Evrope Francuza i domaćina prvenstva Slovačke. 

Nakon dva kola BiH je u vodstvu s četiri boda, po tri imaju Francuska i Latvija, a Slovačka je posljednja s dva boda.

Mladi košarkaši BiH žele upisati i treću pobjedu u grupi i u narednoj fazi takmičenja dobiti lakšeg protivnika. 

- Pobjeda protiv Latvije bi nam značajno olakšala nastavak takmičenja - izjavio je kapiten reprezentacije BiH Emir Čerkezović. 

Ukoliko pobjede Latviju, u meču za plasman za četvrtfinale takmičenja košarkaši BiH igrat će protiv zadnjeplasirane ekipe u grupi C, a to je u ovom trenutku Slovenija. 

Utakmica BiH - Latvija počinje u 13.30 sati. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.