4.8.2017. 8:22
0
Juniori večeras protiv Srbije za polufinale Eurobasketa
Košarkaška juniorska selekcija Bosne i Hercegovine večeras će igrati četvrtfinalni meč Eurobasketa protiv Srbije.

Uoči četvrtfinala, selektor reprezentacije BiH Boris Džidić prepustio je Srbiji ulogu blagog favorita.

- Prije svega čestitao bih igračima na važnoj pobjedi nad Slovenijom, pogotovo na način na koji smo to uradili gdje smo u zadnjih pet minuta serijom 14:0 okrenuli rezultat i dobili utakmicu. Znam da to možda ne izgleda najljepše za naše navijače ali nije prvi put da to radimo i evo tako smo okrenuli protiv Francuske, dobili Sloavčku. To pokazuje da ekipa ima jaku mentalnu snagu i da je fizički spremna da odgovori na svih 40 minuta - poručio je selektor.

Istakao je da se večeras očekuje zanimljiv meč, budući da se momci iz obje selekcije dobro poznaju.

- Nema tu velikih tajni, odlučivat će detalji, voljni moment, ali prije svega mislim skok i neforsirane greške, izgubljene lopte - zaključio je Džidić.

Utakmica između BiH i Srbije igra se od 20.15 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.