13.8.2017. 16:11
0
Iz KSBiH poručuju: Za BiH će od danas igrati samo oni koji su spremni da se žrtvuju za svoju domovinu
Košarkaški savez BiH (KSBiH) je saopćio da je zbog teškog prekršaja timske discipline, koju je napravio u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske, odlukom Stručnog štaba iz reprezentacije odstranjen 31-godišnji Amerikanac sa bh. pasošem Alex Renfroe, pa je izvjesno da neće putovati sa ekipom u Slovačku i Armeniju.

Njegovo mjesto će zauzeti 19-godišnji Darko Talić.

 - Ova epizoda ne znači da će bh. reprezentacija odustati od borbe za plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, već najavljuje da će se u preostala dva susreta protiv Slovačke, a naročito protiv Armenije, ekipa boriti do posljednjeg daha kako bi ostvarila željeni cilj - navodi se u saopćenju.

Ovaj potez, kako se dodaje u saopćenju Saveza i Stručnog štaba seniorske reprezentacije BiH, najavljuje novu praksu kada je u pitanju reprezentacija, da za nju mogu igrati samo oni koji su spremni da se žrtvuju za Bosnu i Hercegovinu, da poštuju timsku disciplinu i da u vremenu između treninga i utakmice ne ruše ono što se na treningu izgradi.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.