26.3.2018. 15:31
0
Dervišević: Priželjkujem veliko finale u Mejdanu
Polufinalni duel odbojkaškog play-offa za prvaka Superlige FBiH između tuzlanske Slobode i sarajevske Bosne ispunio je sva očekivanja ljubitelja sporta u Tuzli.

Dobro popunjena mala dvorana Mejdana, neizvjesnost u svakom od tri seta, velika borbenost i, općenito, sjajna odbojka, te na kraju pobjeda domaće ekipe, razlog su za zadovoljstvo u taboru Slobode.

- Najmlađa smo ekipa od svih učesnika play-offa i utoliko je naša pobjeda značajnija. Svi koji su bili u Mejdanu vidjeli su kakvo iskustvo posjeduje ekipa Bosne, ali  joj ono ovoga puta nije pomoglo da dođe do pobjede. Mi smo ekipa koja, prije svega, poštuje sve protivnike, ali se ne bojimo nikoga. I samo takvim pristupom u svakoj sljedećoj utakmici možemo se nadati povoljnom rezultatu - izjavio je za Fenu trener Tuzlaka Armin Dervišević, koji je svoje igrače sjajno motivirao da odigraju susret na visokoj razini i bez velikih oscilacija.

Kaže da mu je posebno drago što je publika vidno zadovoljna napustila Mejdan, a to i jeste bio krajnji cilj duela. Odbojkaši Slobode, koji nikada prije nisu igrali u najvišem rangu bh. odbojke, nadaju se da će sličnu igru ponoviti i u revanšu narednog vikenda.

- Što se uzvratne utakmice tiče, u Sarajevo idemo rasterećeni. Naravno, nadamo se pobjedi i velikom finalu u punom Mejdanu, bez obzira na to ko će nam biti protivnik - predviđa trener Slobode.

Osvrnuo se i na rezultat druge polufinalne utakmice u kojoj je ekipa Ilijaša s 3:2 slavila protiv Bosne iz Kalesije. 

- Obje prvoplasirane ekipe u regularnom dijelu prvenstva, Bosna u grupi Jug, te Bosna iz Kalesije u grupi Sjever, poražene su u prvim polufinalnim utakmicama play-offa. To samo dokazuje visok kvalitet ove lige - zaključio je Dervišević.

(FENA/Ajla Hurko)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.