8.9.2019. 20:33
0
Đorđević o Jokiću: Želim da raste, da shvati kako se igra. On je veliko dijete, razumijet će
?Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar ?orđević čestitao je Španiji na pobjedi i dodao da njegov tim mora da se osvesti.

''Čestitam Španiji, definitivno su bolji tim. Izbacili su nas iz igre. Nismo mogli da sprovedemo naš plan, nismo mogli da odgovorimo na promjene odbrane. Nedopustive je da imamo 17 izgubljenih lopti u ovakvoj utakmici. Posle isključenja Jokića vratitli smo se srcem, jakom odbranom, izbacili ih, sjajno su pogađali, ali su naše defanzivne greške bile toliko očigledne. Ne sme to protiv Španije. Iskusan je to tim, sjajni bekovi, fantastični plejmejkeri sa jednim Markom Gasolom, koji je bio ključ. Bili su bolji, skratili su rotaciju i zaslužili su da pobijede", rekao je Ðorđević poslije meča.

Poraz od Španije je prvi koji je Srbija doživjela ovog ljeta, pošto je u pripremnom periodu ostvarila sve trijumfe.

"Iskreno, nije došao u najboljem trenutku, ali ne gubimo fokus. Takmičenje je još tu. Moramo da se osvijestimo, da shvatimo da mora da se igra zajedno. Najbolje igramo samo kada dijelimo loptu, a sada to nismo bili taj tim. Možda su neki igrači hteli da preuzmu individualnu odgovornost, ali to nama ne treba. Moramo da igramo našu košarku koju znamo da igramo", istakao je Đorđević.

Srbija je u prvoj četvrtini bila ravnopravan rival, ali je sve krenulo nizbrdo u drugoj dionici.

"U drugoj nije ništa funkcionisalo, samo smo prestali da igramo našu igru. Previše smo razmišljali, nismo se opustili, nismo igrali kako igramo. Kada razmišljaš, mnogo si sporiji fizički. Nismo uspjeli da odgovorimo. Nekada time out upali. Protiv drugih timova je upalilo, sada nije. Moramo da dignemo glavu i da idemo naprijed".

Meč sa Špancima obilježilo je i isključenje Nikole Jokića u trećem periodu, a Ðorđević je upitan da li će razgovarati sa centrom Denvera.

"Možemo da izgubimo sa njim, ali moraš da ostaneš na terenu i budeš jedan od lidera. Već smo pričali u svlačionici. Nema dugih sastanaka. On zna, on je čvrst momak, volio bih da sam ga imao na parketu. To nije izgovor što naš najbolji centar nije tu. Možemo da igramo bez svakoga, jer moramo. To je situacija koja mora da se razumije i nadam se da se neće više desiti. Ima sjajnu ličnost. Igrači rastu tokom cijele karijere, ne samo do jednog trenutka. Oni rastu do posljednjeg dana. Želim da raste, da shvati kako se igra. On je veliko dijete, razumijet će", zaključio je Ðorđević.

Srbija će u četvrfinalu igrati protiv Argentine u utorak od 13 sati, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.