14.9.2019. 20:56
0
Đorđević: Znao sam da odlazim i prije prvenstva
Aleksandar Đorđević nije više selektor reprezentacije Srbije – poslije pobjede nad Češkom u meču za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini podnio je ostavku na to mjesto, a u razgovoru za medije je izjavio da je to odluka koju je donio ranije.

„Da, rekao sam već igračima i mislim da je vrijeme i red za tako nešto. To je to. Nije bilo nikakvih razgovora o mom ostanku i nastavku saradnje. Na meni je da se povučem i ne očekujem nikakve dalje razgovore jer znam da procijenim kada čovjek treba da napravi prvi korak. Trenutno osjećam obavezu da to uradim. Nažalost, odlazim u trenutku kada nismo uspjeli da dođemo do zacrtanog cilja. To tako ide“, rekao je o odlasku iz nacionalnog tima Srbije Aleksandar Đorđević.

Medije je zanimalo da li je Đorđević odluku donio prije početka turnira.

„Jesam, ali nije u redu sada da se priča o tome. Ispred mene se nalaze neki novi izazovi, prije svega ljeto koje želim da posvetim porodici, kojoj mnogo dugujem. Sve ovo što smo prošli nije bilo lako. Kvalifkacije nisu bile lake, a nije ni takmičenje. Sve što smo prošli – i povrede i sistem takmičenja je bilo jako zahtjevno. Želio bih da se zahvalim ljudima iz KSS – predsjedniku Predragu Daniloviću i nekadašnjem predsjedniku Draganu Đilasu koji me je i postavio na ovo mjesto i naravno Dejanu Bodirogi koji je sve vrijeme direktor mlađih selekcija. Želim da se zahvalim svim saradnicima tokom svih ovih godina zajedničkim radom smo napravili nešto sjajno. Kreirali smo dobru radnu sredinu – iskrenu i profesionalnu priču. Dugujem mnogo igračima, želio bih da se zahvalim svima koji su bili ovde. Mnogo su me digli i neizmjerno ću biti zahvalan svima za ovu priliku. Mislim da je bilo ekstra“, rekao je doskorašnji selektor Srbije.

Đorđević je govorio i o meču Srbije sa Češkom za peto mjesto.

„Znali smo šta nas čeka protiv Češke – oni su dobro otvorili utakmicu i bili veoma fokusirani. Češka je odigrala fantastčan turnir i čestitam im na tome, bili su veoma razigrani i energetski na jako visokom nivou. Bili su nezgodni sa svojom pop igrom za naše centre i imali smo probelma sa njima i nismo bili dovoljno agresivni. To je rezultiralo nekim lakim poenima za njih iz bekdor dodavanja. Nismo igrali dovoljno ‚u tijelo.‘ Na poluvremenu smo razgovarali o tome i popravili smo situaciju u nastavku. Veoma dobro smo trčali i igrali u odbrani, a iz toga je proistekla pregršt lakih poena iz tranzicije. Kontrolisali smo skok, Bogdan Bogdanović je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, kao i čitav turnir. Na kraju smo ozbiljno okončali turnir“, rekao je Đorđević o meču protiv Češke.

Đorđević napušta mjesto selektora reprezentacije Srbije nakon nešto manje od šest godina, a za to vrijeme je sa „Orlovima“ osvojio tri srebrne medalje – jednu na Mundobasketu, jednu na Eurobasketu i jednu na Olimpijskim igrama, prenosi SportKlub.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.