15.12.2020. 21:44
0
NBA: Giannis Antetokounmpo u Milwaukee Bucksima još pet sezona
Grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo izjavio je da ostaje u Milwaukee Bucksima još najmanje pet sezona.

"Čast mi je što ću biti dio Milwaukee Bucksa narednih pet godina", objavio je 26-godišnji košarkaš, dvostruki MVP, odnosno najkorisniji igrač NBA lige.

Antetokounmpo je imao rok da do ponedjeljka pristane na ponudu Milwaukeeja za nastavak saradnje. Da je odbio ponudu, bio bi slobodan igrač poslije predstojeće sezone.

Iako Grk nije objavio uvjete novog ugovora, neki mediji tvrde da je pristao na petogodišnji ugovor vrijedan 228 miliona dolara koji uključuje klauzulu o odlasku 2025. godine.

"Ovo je moj dom, ovo je moj grad. Šou se nastavlja, idemo dalje", rekao je Antetokounmpo.

Njegova odluka da ostane znači da će Bucksi zadržati svoju najveću super zvijezdu još od velikana Kareema Abdul-Jabbara, koji je vodio Milwaukee do jedine klupske NBA titule 1971. godine.

Milwaukee je izabrao Antetokounmpa na draftu 2013. godine kao 15. pika. Košarkaš, koji je zbog svojih izvanrednih fizičkih kvaliteta dobio nadimak "grčki čudak", u NBA karijeri ima prosjek od 20,1 poena, 8,9 skokova i 4,3 asistencije po utakmici.

Prošle sezone u prosjeku je bilježio 29,5 poena, 13,6 skokova i 5,6 asistencija, a osvojio je i drugu uzastopnu nagradu najkorisnijeg igrača lige.

 
NBAKosarka
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.