1.8.2021. 20:31
0
Nedim Buza napustio Sparse i potpisao za zenički Čelik
Potencijalni košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Nedim Buza (203 cm, 26 godina) novi je član zeničkog Omladinskog košarkaškog kluba Čelik.

Buza igra na poziciji beka i niskog krila, a u Zenicu stiže iz sarajevskog Sparsa. U karijeri je nosio i dres belgijskog Ostendea.


Buza je, inače, četvrto ovoljetno pojačanje Čelika, koji je za narednu sezonu, na jednogodišnju posudbu, doveo krilnog centra aleksandrovačke Igokee Stefana Simanića (205 cm, 20 godina), zatim krilo Emira Čerkezovića (198 cm, 23 godine) iz Gradine iz Srebrenika te iz tuzlanske Sloboda Dite plejmejkera Harisa Dedajića (185 cm, 21 godina).


Čelik je do sada produžio saradnju s najkorisnijim igračem regularnog dijela sezone, crnogorskim centrom Milivojem Božovićem (210 cm, 35 godina).


Zeničani su prošlu, povratničku sezonu u Prvenstvu BiH, regularni dio završili kao treći te izborili plasman u Ligu za prvaka BiH, u kojoj su zauzeli posljednje, 6. mjesto.


(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.