27.11.2015. 17:05
0
Dino Konaković na Facebooku: Između Jusufa Nurkića i Haruna Mahmutovića birao bih Haruna!
Nakon što je Jusuf Nurkić, košarkaš Denver Nuggetsa, poslao pismo KSBiH gdje traži da Elmedin Edino Konaković, Igor Stojanović i Harun Mahmutović podnesu ostavku, oglasio se i predsjednik KSBiH i premijer KS, Elmedin Konaković.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Jusuf Nurkić je otišao sa priprema reprezentacije još prošle godine pod izgovorom da je povrijeđen, ali nikada nakon toga nije zaigrao za bh. selekciju. Osim toga, tokom posljednjih 12 mjeseci bila su aktuelna medijska "prepucavanja" na relaciji Enes Trnovčević (menadžer Nurkića) - KSBiH - Jusuf Nurkić.

Konaković je danas na svom Facebook profilu napisao sljedeće:

"Danas opet telefoni zvone zbog teme za koju sam mislio, nadao se, da je završena. Jusuf Nurkić. Prije više od godinu dana je otišao sa priprema reprezentacije na pregled u Zagreb, rekao je da se vraća za dva-tri dana i nije se više vratio. Ljudi iz Saveza su pokušali da stupe sa njim u kontakt, nije se javljao, poslao je preko novinara poruku da je povrijeđen i da neće igrati. Na zahtjeve ozbiljnog ljekarskog tima da se vrati i da oni pogledaju složenost povrede nije odgovarao. Istovremeno, reprezentacija je vrijedno trenirala, svi igrači disciplinovani na čelu sa Mirzom Teletovićem koji je na te pripreme čak došao ranije da bi se što bolje pripremio. Timski sportovi ne trpe takvu vrstu nediscipline i nije korektno prema ostalim igračima tolerisati takav odnos pojedinca, Savez je reagovao i upoznao javnost. Čak su igrači, svi do jednog, napisali i objavili šta misle o svemu. To Jusuf Nurkić i njegov menadžer Enes Trnovčević, onaj isti koji je iz BiH odveo u Sloveniju Begića, Preldžića, Omića, Rizvića i još neke klince da igraju za druge reprezentacije zovu medijskom hajkom", poručuje Konaković.

"U nekom od razgovora za medije sam rekao pred EP u Francuskoj da bih sa zadovoljstvom dao ostavku na mjesto predsjednika KSBiH ako bi to značilo povratak Nurkića u nacionalni tim jer je sigurno on mnogo bitniji timu od mene. Kad bih morao odlučivati između Haruna i Jusufa, ni tu ne bih imao dilemu, kao ni većina igrača sa kojim sam razgovarao. Birao bih Haruna! Čovjeka koji je najstrastveniji sportski radnik u BiH, koji je motor svih ovih uspjeha reprezentacija".

"Sutra je redovna skupština KSBiH i ja od sutra nisam više predsjednik KSBiH, ističe mi mandat. Zbog obaveza vjerovatno neću ostati ni u UOKSBiH. Nastaviću svim silama pomagati sve reprezentacije, Kanton Sarajevo je jedan od najvećih finansijera Saveza, biće mi sad jos lakše. Biću presretan ako Jusuf Nurkić ipak odlucči da igra za zemlju u kojoj se rodio".

"Nakon što je otišao sa priprema, napisao sam poruke Nurkiću u inbox na Facebooku, i tako sam pokušao stupiti u kontakt sa njim. Blokirao me ubrzo. Nakon nekoliko mjeseci sam opet pokušao sa svog drugog profila, nikad nije odgovorio", napisao je na kraju Dino Konaković.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.