30.11.2015. 10:58
0
Kraj za Black Mambu: Legendarni Kobe Bryant odlazi u penziju na kraju sezone
Legendarni košarkaš LA Lakersa, Kobe Bryant, objavio je danas da se na kraju ove NBA sezone povlači iz košarke i da završava svoju bogatu karijeru.

Piše: Haris Ahbabović

Kobe Bryant je u NBA ligu stigao još daleke 1996. godine, a cijelu svoju karijeru je proveo u LA Lakersima. Sa Lakersima je osvojio pet NBA naslova, a 2008. godine je izabran za najboljeg igrača NBA lige.

"Ovo je posljednja sezona u kojoj mogu da ponudim sve što se tiče košarke. Moje tijelo zna da je došao kraj i da je vrijeme da se kaže da je kraj. To je uredu. Spreman sam da kažem zbogom", rekao je košarkaš Lakersa.

Bryant je do sada postigao preko 32.000 poena, što ga svrstava na treće mjesto najboljih strijelaca lige svih vremena iza Kareema Abdul-Jabbara i Karla Malonea. Ovo je njegova 20. sezona u NBA ligi.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.