13.2.2016. 19:21
7
Hrvatski mediji: Novak Đoković u Pioniru pjevao četničku pjesmu "Straže generala Draže"
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevitu (94:74), a nakon te utakmice gotovo svi hrvatski mediji su pisali o četničkim pjesmama koje su se pjevale u Pioniru, te da je to činio i prvi reket svijeta, Novak Đoković.

Piše: Haris Ahbabović

Oni su Đokovićevo prisustvo u Pioniru i njegovo navijanje uporedili sa Josipom Šimunićem, koji zbog fašističke parole "Za dom spremni" nije otišao na SP u Brazil.

"Ako je Joe Šimunić zbog gluposti na Maksimiru suspendovan za Svjetsko prvenstvo, Crvena zvezda bi zbog onoga što pjevaju njeni navijači trebala da bude izbačena iz Eurolige, a i ATP bi mogao da kazni, barem novčano, Novaka Đokovića, koji je u jednom trenutku također primjećen kako pjeva "stražama generala Draže", piše u tekstu autora Tome Dragičevića na najtiražnijem sportskom listu u Hrvatskoj, "Sportskim novostima".

Hrvatski mediji pišu kako su pojedini navijači Crvene zvezde odali počast i preminulom zločinku Zdravku Tolimiru, koji je nedavno umro u Haagu.

Jutarnji list je napisao: "Orgije primitivizma u Beogradu uz jednog poznatog lika. Đoković protiv pjevao četničke pjesme.

Večernji list dodaje kako "Euroliga žmiri na četnički dernek u Pioniru", dok je portal 24sata.hr napisao kako Euroliga žmiri na četnički dernek i kako se u Pioniru veličao zločinac, Zdravko Tolimir.

7
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.