20.4.2016. 10:42
0
Nakon CSKA-a iz Moskve, Fenerbahce i Laboral Kutxa se plasirali na Final Four
Nakon moskovskog CSKA, plasman na završni turnir Eurolige u utorak su izborili košarkaši Laboral Kutxe i Fenerbahčea, dok je jedina neriješena četvrtfinalna serija ona između Barcelone i Lokomotiv Kubana.

Laboral Kutxa je u Ateni pobijedio Panathinaikos 84:75 te s 3:0 u seriji plasirao se na Final Four.

Laboral su do pobjede predvodili Darius Adams s 24 koša i četiri skoka, te Mike James s 20 koševa i šest skokova, dok su u domaćim redovima najefikasniji bili Miroslav Raduljica s 13 koševa i osam skokova te James Gist i Elliot Williams sa po 11 koševa.

Četvrtfinalnu seriju je rezultatom 3-0 okončao i Fenerbahče koji je u trećem susretu u Madridu pobijedio Real 75:63. Goste su do pobjede i plasmana na Final Four predvodili Bogdan Bogdanović sa 17 koševa, Ekpe Udoh sa 15 koševa i 12 skokova, te Bobby Dixon sa 14 koševa. Kod Reala najefikasniji su bili Sergio Rodriguez sa 15 i Gustavo Ayon sa po 14 koševa i skokova.

Barcelona je u trećem susretu pobijedila Lokomotiv Kuban 82-70 i povela 2-1. Četvrta utakmica na programu je u četvrtak, također, u Barceloni.

Plasman na završni turnir u ponedjeljak je izborio i CSKA pobjedom 3:0 u seriji protiv Crvene zvezde.

Final Four igra se od 13. do 15. svibnja u Berlinu. U polufinalu će snage odmjeriti Fenerbahče i Laboral, dok CSKA čeka pobjednika dvoboja između Lokomotiva i Barcelone.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.