18.9.2016. 18:27
0
Poznati svi učesnici Eurobasketa 2017, na spisku nema BiH
Poznato je 11 zemalja koje su, nakon šest utakmica grupne faze, stekle pravo da nastave nastup na Evropskom prvenstvu u košarci 2017. (EuroBasket 2017), javlja Anadolu Agency (AA).

Pravo na nastavak takmičenja steklo je sedam prvoplasiranih i četiri drugoplasirane države, odnosno Rusija, Belgija, Slovenija, Crna Gora, Mađarska, Island, Njemačka, Poljska, Velika Britanija, Gruzija i Ukrajina.

Pored domaćina prvenstva Turske, Rumunije, Finske i Izraela, za titulu najboljeg borit će se Litvanija, Francuska, Srbija, Grčka, Italija, Češka Republika, Latvija i Hrvatska koje će se takmičenju direktno priključiti. 

Takmičenja grupe čiji će domaćin biti Turska, održat će se između 31. augusta i 17. septembra 2017. godine.

Izvlačenje ekipa održat će se 22. novembra u Istanbulu.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.