24.9.2016. 13:18
0
NBA: Garnett završio karijeru
Zvijezda NBA ekipe Minnesota Timberwolves Kevin Garnett objavio je da nakon 21 godine provedene u najjačoj ligi svijeta završava karijeru.

Garnett (40) je preko svog profila na jednoj društvenoj mreži obznanio da završava karijeru iako je imao dogovor s Wolvesima za još jednu sezonu, u kojoj je trebao dobiti osam miliona dolara. Ovaj svestrani igrač koji je igrao za Boston i kratko za Brooklyn Netse u karijeri je zaradio preko 330 miliona dolara, najviše od svih u NBA-u. Garnett je prvu NBA utakmicu odigrao davne 1995. godine, u karijeri je imao 26.071 koševa po čemu je 17. strijelac svih vremena, ima 14.662 skoka (deveti u NBA-), dok je čak 15 puta biran u all star ekipu, a 2004. godine je bio najbolji igrač lige.

Oprašta se kao najbolji igrač Timberwolvesa u istoriji jer je za klub iz Minneapolisa igrao čak 13 i pol godina. Godine 2007. otišao je u Boston Celticse i godinu kasnije josvojio prsten prvaka i naslov najboljeg defanzivca liga. U Minnesotu se iz Bostona vratio 2015., a zadnju sezonu gotovo da nije igrao zbog brojnih povreda. 

(FENA) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.