30.11.2016. 9:55
0
NBA: Bucksi nanijeli treći poraz u sezoni Cavaliersima
Košarkaši Milwaukee Bucksa nanijeli su treći ovosezonski poraz aktuelnim prvacima NBA lige - Cleveland Cavaliersima.

Milwaukee je slavio na svom terenu sa 118:101, a nedostižnu prednost domaći košarkaši napravili su tokom druge i treće četvrtine susreta, koje su dobili s ukupno 20 poena razlike. 

Najefikasniji u Bucksima bio je grčki reprezentativac Giannis Antetokounmpo s 34 poena, 12 skokova i pet asistencija, dok je Cavalierse predvodio LeBron James s 22 poena. 

Bh. reprezentativac Mirza Teletović nije bio u sastavu Bucksa za sinoćnji meč. 

Cleveland je sada na omjeru od 13 pobjeda i tri poraza, a Milwaukee je na polovičnom uspjehu od osam pobjeda i poraza. 

Los Angeles Clippersi iznenađujuće su poraženi na gostovanju Brooklyn Netsima, koji su nakon dva produžetka slavili sa 127:122.

Nakon odličnog starta sezone ekipi iza Kalifornije bio je to treći vezani poraz, ukupno peti. Netsi su upisali petu pobjedu u ovoj sezoni u izjednačenom meču koji je odlučen tek u drugom produžetku, u kojem je domaći tim bio bolji s 9:4.

Najefikasniji u redovima Netsa bio je Sean Kilpatrick s učinkom karijere od 38 poena i 14 skokova, a Brook Lopez je imao 27 poena, osam skokova i četiri asistencije. 

Clippersima nije pomogao ni ''triple double'' plejmakera Chrisa Paula od 26 poena, 13 skokova i deset asistencija, kao ni učinak centra DeAndre Jordana od 21 poena i 23 skokova. 

Rezultati sinoćnjih susreta NBA lige:
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 89:112
San Antonio Spurs - Orlando Magic 83:95
Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 127:122 (produžeci) 
Utah Jazz - Houston Rockets 120:101
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 118:101
New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 105:88

(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.