14.1.2017. 22:55
0
Pandža: Utakmica je opravdala epitet derbija, čestitam Bosni na pobjedi
Košarkaši Kaknja poraženi su na gostovanju protiv sarajevske Bosne Royal s 89:79, u derbiju 11. kola Lige 10. Trener gostujućeg tima Josip Pandža nije bio nezadovoljan izvedbom svojih košarkaša koji su se do kraja utakmice u KSC Skenderija ravnopravno nosili s protivnikom.

Pandža je čestitao je protivniku na zasluženoj pobjedi i naglasio da je meč opravdao epitet derbija košarkaškog prvenstva BiH.

- Utakmica je bila sjajna, čestitam Bosni na zasluženoj pobjedi. Veliki broj poena i sve što su gledaoci mogli vidjeti opravdalo je epitet derbija. Zadovoljan sam s nastupom mojih igrača, naravno ne i porazaom, ali pokazali smo da smo zasluženo u vrhu tabele - izjavio je Pandža nakon utakmice. 

Naglašava da je Kakanj svoju šansu imao u prvom poluvremenu kada su njegovi igrači trebali napraviti veću razliku.

- U prvom poluvremenu smo igrali bolje od Bosne i tada smo trebali napraviti razliku. Nismo to uspjeli, a Bosna se tada razigrala, posebno Goran Ikonić koji je pogodio nekoliko teških šuteva. Pogađali su i Saša Vasiljević i Strahinja Dragičević, ali Ikonić je prelomio utakmicu u korist Bosne - objasnio je selektor juniorske reprezentacije BiH. 

Nije želio komentarisati suđenje, ali rekao je da svi u košarci ponekad griješe, pa i sudije kojima ništa ne zamjera, te da je utakmica bila dosta ''nervozna'' jer su obje ekipe imale veliku želju za pobjedom.

- Meni je drago što je Bosna imala tako veliku želju da nas pobijedi, jer to samo znači da mi nešto vrijedimo - rekao je trener Kaknja. 

Naredni protivnik Kaknja je ekipa Širokog koja je dosta mijenjala igrački sastav, a Pandža dodaje da njegov tim u svakom domaćem susretu mora ići na pobjedu, te da će se tako postaviti i protiv Širokobriježana. 

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.