10.3.2017. 13:54
1
NBA zvijezde hvalili Jokića: Ne mogu opisati njegovu igru, jednom rukom ubacuje kao da igra vaterpolo. On je Magic Jokić
Čelnici Denvera objavili su video snimak u kome bivše i sadašnje NBA zvijezde govore o košarkašu Denvera i srpskom reprezentativcu Nikoli Jokiću.
Jokić briljira ove sezone u NBA ligi, a ima prosjek od 15,5 poena, 8,5 skokova i 4,1 asistencije po utakmici. 
 

"Jokić je faca. On ima igru, on je Magic Jokić", rekao je nekadašnji igrač Detroita Isaiah Thomas, koji smatra da će Jokić biti jedan od najboljih igrača.

Zvijezde Golden State Warriorsa Steph Curryi Kevin Durant su također nahvalili srpskog košarkaša, prenosi Kurir.

"Veoma je impresivno ono što radi, igra poput igrača iz stare škole. Ima odličan šut, dodavanja su mu fenomenalna. On je nevjerovatan", rekao je Durant, a Curry je dodao:

"Voli da ima loptu u svojim rukama, kao da je playmaker, igra sve bolje i podiže nivo igre. Volim takve igrače, zna kako se igraju utakmice".

Trener Utah Quin Snyder oduševljen je srpskim košarkašem.

"Nema riječi kojim bih opisao njegovu igru, sve to izgleda lako, jednom rukom ubacuje kao da igra vaterpolo", istakao je Snyder.

Jokić se trenutno oporavlja od gripa zbog kojeg je propustio prethodne dvije utakmice Denvera, piše Kurir.

"Nikola je veoma slab, ponovo smo ga poslali kući", rekao je trener Denvera Michael Malone i dodao:

"Ako ne može da igra – ne može. Neko drugi mora da iskoči. U slučaju da zaigra, ne očekujte da će biti na terenu 32 minuta. Želimo da se polako i postepeno vraća".

Poster srpskog košarkaša osvanuo je na jednoj zgradi u Denveru.



(Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.