12.3.2017. 13:09
0
Košarkaši Bosne i Igokee u prvom kolu Lige za prvaka
Takmičarski brojevi za nastavak u Prvenstvu BiH za muškarce - Ligu za prvaka i za opstanak izvučeni su danas u prostorijama Košarkaškog saveza BiH.

Voljom žrijeba, u prvom kolu Lige 6 za prvaka sastat će se Bosna Royal Jelly - Igokea, Kakanj - Zrinjski te Sloboda - Spars. 

Kada je u pitanju Liga za opstanak, parovi prvog kola su: Široki - Građanski, Leotar - Mladost. Slobodna je ekipa Bošnjaka.

Liga 6 za prvaka i Liga za opstanak igrat će se po ligaškom sistemu, s tim što klubovi koji će se boriti za opstanak prenose bodove osvojene u međusobnim susretima u Ligi 10. 

Prvi mečevi na programu su narednog vikenda, a četiri prvoplasirane ekipe iz Lige 6 za prvaka izborit će nastup u play-off, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Elitno takmičenje Prvenstva BiH za muškarce ove godine napustit će tri ekipe koje budu imale najlošiji plasman u Ligi za opstanak.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.