24.3.2017. 15:38
1
Tuzlaci pobjedom protiv Bosne Royal žele potisnuti mostarski debakl
Za poraz protiv Zrinjskog nema opravdanja iako imamo najmlađu ekipu u Ligi. Susret s Bosnom Royal prilika je da pobjedom pokažemo kako naši dosadašnji rezultati nisu bili slučajnost, rekao je trener OKK Slobode Velimir Gašić na današnjoj konferenciji za novinare uoči meča sa sarajevskim timom.

Tuzlaci su nedavno u Ligi 10 pobijedili "studente" (77:64), uvjereni da mogu ponoviti uspjeh i zadržati nepobjedivost Mejdana u ovoj sezoni. 

- Sve ekipe naš mladi tim gledaju drukčije nego uoči početka sezone. Završili smo Ligu 10 na drugoj poziciji što je sjajan rezultat. Također, valja imati na umu da se jedini pred Ligu 6 nismo pojačali. Od igrača očekujem da sutra pruže maksimum, a od publike da nam ponovo bude "šesti igrač" - kazao je Gašić.

Najbolji igrač tuzlanskog tima Almir Hasandić nije se proslavio protiv Zrinjskog, kada je postigao samo pet poena, što je daleko ispod njegovog prosjeka na utakmicama. Uvjeren je da je to bio tek slab dan njegove ekipe.

- Nakon Mostara, trenirali smo veoma dobro i ponovo smo se zbližili u ekipi, tako da vjerujem u dobru igru i pobjedu. Sigurno je da će svi naši igrači dati sve od sebe da ponovo savladamo Bosnu Royal – rekao je Hasandić.

Tuzlacima će podršku pružiti i legendarni Slađan Stojković, bivši igrač i trener Sloboda Dite iz njenih najboljih dana, koji je prisustvovao konferenciji za novinare.

- Uvijek se osjećam fenomenalno kada dođem u Tuzlu. Ulazak u Mejdan u meni uvijek budi jake emocije. Nadam, se da ću sutra biti sretan igračima OKK Slobode i da će ponovo pobijediti velikog rivala Bosnu Royal – istakao je Stojković.

Čudno je da su klupski čelnici utakmicu OKK Sloboda – Bosna Royal zakazali sutra u 19.30 sati, u vrijeme kada će se još igrati kvalifikaciona utakmica nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Gibraltara.

Hoće li se to odraziti na posjet derbiju starih rivala, tek će se vidjeti.

(Fena/Alen Avdić) 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.