20.4.2017. 22:07
0
Fenerbahce ponovo pobijedio Pao, sada su samo jednu utakmicu daleko od Final Foura
Košarkaši Fenerbahčea bili su bolji od Panathinikosa i u drugoj utakmici četvrtfinala Eurolige te ih od plasmana na Final Four dijeli još samo jedna pobjeda.

U neizvjesnoj utakmici gosti su serijom 11:3 sredinom posljednje četvrtfinale prešli u vodstvo 74:68, koje su uspjeli sačuvati do kraja susreta te na kraju slaviti pobjedu 80:75.

Bogdan Bogdanović s 25 koševa, 8 skokova i 6 asistencija odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu turskog prvaka, dok je kod Panathinikosa Mike James s 22 poena bio najučinkovitiji.

Fenerbahče će za pet dana na svom parketu imati priliku doći do treće pobjede i plasmana na završni turnir Eurolige.

U ranije odigranoj utakmici u četvrtak CSKA Moskva je na svom parketu svladao Baskoniju rezultatom 84:82 i također poveo 2:0 u seriji.

Rusi su četiri minute prije kraja imali 12 poena prednosti (75:63), ali gosti se nisu predavali te su 14 sekundi prije kraja izjednačili na 82:82. Ipak, Kyle Hines sekundu prije kraja pogocima iz slobodnih bacanja donio je pobjedu za CSKA.

Miloš Teodosić sa 16 poena i 8 asistencija predvodio je CSKA, a na drugoj strani Rodrigue Beaubois ubacio je 21 poen.

Treći susret igra se 25. travnja u Vitoriji.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.