21.4.2017. 16:15
0
U subotu počinje playoff košarkaškog prvenstva BiH
Prvi susreti playoffa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine na rasporedu su u subotu, 22. aprila.


Branilac titule prvaka BiH Igokea, koja je Ligu 6 okončala na prvoj poziciji i ove godine važi za velikog favorita za osvajanje titule prvaka. Igokea u prvom meču dočekuje tuzlansku Slobodu koja je završila na četvrtoj poziciji, a meč u Aleksandrovcu počet će u 20 sati. 

U drugom polufinalu sastaju se drugoplasirana Bosna Royal i mostarski Zrinjski. Nakon povratka u najviši rang takmičenja bh. košarke ''studenti'' iz Sarajeva oformili su respektabilan tim koji će pokušati otići do samog kraja ovogodišnjeg prvenstva te ''ugroziti'' dominaciju Igokee. 

Bosna i Zrinjski će igrati u 18 sati u ''Skenderiji'', a ova dva tima su prije dva dana igrala posljednji meč u okviru Lige 6 koji je odlučivao drugo mjesto na tabeli i prednost domaćeg prvenstva u playoffu. Sarajlije su u tom meču slavile s 92:86, ali sigurno je da će odlična ekipa Zrinjskog dati sve od sebe da osujeti planove ''studenata'' i izbori plasman u finale. 

Drugi mečevi polufinala playoffa na rasporedu su 26. aprila. Polufinale playoffa se igra na dvije pobjede, a finale na tri.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.