16.6.2017. 12:07
0
Stotine hiljada navijača na proslavi titule Warriorsa
FOTO: Foto: Twitter
Više stotina hiljada navijača u Oaklandu pozdravilo je košarkaše Golden State Warriorsa tokom pobjedničke parade na kojoj su u četvrtak proslavili naslov NBA prvaka kojeg su osvojili savladavši u finalu branitelje naslova Cleveland Cavalierse sa 4:1 u pobjedama.

Bio je to drugi naslov za Warriorse u posljednje tri sezone, najbolji su bili i 2015., a treću godinu zaredom u finalu su igrali protiv Cavaliersa.

Fotografija korisnika/ce Semina Šišić.

Fotografija korisnika/ce Semina Šišić.

Na svečanosti kapetan Stephen Curry je trofejom "Larryja O'Briena" pozdravljao navijače, dok je Klay Thompson zaljevao mnoštvo šampanjcem savrha dvospratnog autobusa.

                          Fotografija korisnika/ce Semina Šišić.
                                                   Stephen Curry

Parada  je okončana na obali jezera Merritt, gdje su trener Steve Kerr i igrači obratili  okupljenima.

„U tome moramo uživati, koliko god možemo. Cijeli ovaj dan, atmosfera, ovo je stvarno nešto posebno“, rekao je Curry.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.