21.6.2017. 11:30
0
Džanan Musa posjetio Fakultet za kriminalistiku i najavio da će upisati ovaj fakultet
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa posjetio je danas Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope iznenadio je svojom posjetom studente kriminalistike, a razlog njegove posjete studentima je otkrio dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Nedžad Korajlić.

- Džanan Musa je četvrti razred srednje škole i ima namjeru sljedeće godine upisati naš fakultet, što znači da će biti vaš kolega – kazao je Korajlić što je izazvalo oduševljenje velikog broja studenata.

Musa je istakao da ima veliku zainteresovanost da upiše baš ovaj fakultet i da mu je drago što će od sljedeće godine biti dio ovog fakulteta.

Studenti su imali priliku postavljati pitanja našem reprezentativcu, a jedno od pitanja bilo je i zašto je kao sportista pored fakulteta za sport izabrao baš kriminalistiku.

- U sportu već imam dosta uspjeha, tako da bi mi bilo puno lakše studirati da sam upisao neki fakultet za sport. Međutim, ja volim izazove i nova dokazivanja, i zbog toga sam izabrao kriminalistiku – odgovorio je Musa.

Musa je studentima otkrio i da od malih nogu navija za Los Angeles Lakerse i da mu je životni cilj zaigrati u NBA u dresu ovog kluba.

Jedan od studenata je pitao Musu može li doći do zapostavljanja sportske karijere kada dođu fakultetske obaveze, a Musa je odgovorio da neće zapostaviti karijeru, te da će mu fakultet biti samo dodatni motiv za još ozbiljnijim radom.

Dekan Korajlić je u ime fakulteta Musi poklonio zahvalnicu i značku fakulteta, dok je Musa poklonio košarkašku loptu sa svojim potpisom.  


(Patria/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.