7.7.2017. 15:58
0
"Dobro radimo i slušamo selektora na treningu. Naredne sedmice imamo provjeru protiv Bjelorusa"
Muška seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u Svetom Martinu na Muri gdje se priprema za pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019.

Izabranici selektora Duška Vujoševića rade naporno u dobrim uslovima i atmosferi, a bh. reprezentativac Amar Gegić naglašava da ekipa sada radi uglavnom na fizičkoj spremi kao i na taktici.

- Uskoro nas očekuju prijateljske utakmice i tu ćemo vidjeti na kojem smo nivou, šta trebamo popraviti u igri. Dajemo maksimalno na treningu a atmosfera u ekipi je dobra što je najbitnije. Selektorovi savjeti će nam pomoći a na nama ostaje da to pokažemo na terenu - poručio je Gegić.

Draško Albijanić ističe da pripreme teku u najboljem redu.

- Dobro se radi i slušamo upute selektora. Moramo brzo da usvajamo sve savjete jer nemamo mnogo vremena. Ovo je mlada ekipa, svi su željni dokazivanja, motivirani smo. Naredne sedmice očekuju nas prve provjere protiv Bjelorusije. Do tada ćemo raditi bazične stvari - zaključio je Albijanić. 

Bh. selekcija će u Hrvatskoj boraviti do narednog utorka, kada se vraćaju u Sarajevo gdje ih 12. i 13. jula očekuju prve trening utakmice protiv selekcije Bjelorusije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.