12.8.2017. 11:10
0
Tuzlaci uoči početka priprema doveli trojicu košarkaša
Uoči početka priprema za narednu sezonu, tuzlanska OKK Sloboda dovela je tri košarkaša, od kojih su dvojica s inozemnim iskustvom.

Centar Ljubomir Čampara (24 godine, 205 cm) nastupao je za novosadsku Vojvodinu, Tamiš, Metalac (Valjevo) i sarajevsku Bosnu.

Drugi centar, Nikola Silađi (25 g., 208 cm), karijeru je također počeo u Vojvodini, a potom je igrao za FMP, Radički (Beograd), Vršac, Gaz Metan Medias (Rumunija), MAFC Budapest i Atomeramu (Mađarska), te za Slaviju iz Košica (Slovačka).

Treće pojačanje je bek Milan Lužajić (20 g., 184 cm), koji je nastupao za Swisslion Leotar iz Trebinja, navodi Fena.

Pripreme OKK Slobode počinju u ponedjeljak u 10 sati, a glavni cilj je pokušati izboriti status člana ABA lige 2.

Tuzlaci će u prvom krugu kvalifikacija od 15. do 17. septembra igrati turnir sa Širokim i ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada, a mjesto odigravanja još nije određeno. 

Pobjednik će u drugom krugu u Laktašima od 27. do 29. septembra igrati s ekipama Primorske (Kopar), Vršca i Sutjeske iz Nikšića.

Dvije prvoplasirane ekipe popunit će drugu ABA ligu 2.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.