12.8.2017. 21:51
0
Švedska opet prejaka za naše Zmajeve
Naša košarkaška reprezentacija poražena je u Zenici od Švedske rezultatom 88:72.

Na samom početku utakmice činilo se kako se neće ponoviti scenarij iz Švedske. U jednom smo imali prednost od sedam poena, no već do kraja prve dionice utakmice Šveđani su uspjeli izjednačiti, 23:23. Sa dobrom igrom Šveđani su nastavili i u drugoj dionici, te su do kraja prvog poluvremena imali osam poena razlike (44:36).

I nakon pauze, ista priča, Šveđani su dominirali u svakom segmentu igru, te su već polovinom treće dionice imali prednost od 10 poena, a treća četvrtina je završila pri rezultatu od 65:55.

S obzirom na dosta lošu odbranu, ali i napad, Švedska je došla i do +14. Na kraju utakmice, rezultat je bio 88:72.

Massamba je bio najučinkovitiji igrač utakmice as 18 poena, Eriksson 15, dok je u našim redovima najbolji bio Tomić sa 11, te Musa i Vrabac sa po 10 postignutih poena.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.