13.8.2017. 15:12
0
Kako BiH može dalje: Najbolje bi bilo pobijediti i Slovake i Armence
Porazom od selekcije Švedske rezultatom 72:88, košarkaška reprezentacija BiH je dva kola prije kraja pretkvalifikacija, zakomplikovala sebi plasman u kvalifikacije za Mundobasket 2019. godine.

Izabranicima Duška Vujoševića za siguran plasman trebat će gostujući trijumfi protiv Slovačke i Armenije, ili trijumf protiv Slovačke, te dva domaća poraza Švedske od Armenije i Slovačke, što je ipak nerealno za očekivati, pišu sportske.ba.

Ako u narednom kolu Zmajevi dobiju Slovake, a Šveđani Armence u zadnje kolo tri reprezentacije ulaze sa omjerom 3-2, što znači da će Armenija i BiH u međusobnom duelu odlučivati o prolasku dalje.

U slučaju da Armenija dobije Švedsku, a BiH Slovačku, Armenija bi osigurala plasman dalje, naši košarkaši bi bili na omjeru 3-2. Švedi 2-3, ali u zadnjem kolu bi našim momcima opet trebao trijumf u Armeniji, jer ako bi zatvorili krug sa Švedima od 3-3, dalje bi išla skandinavska selekcija zbog boljeg međusobnog omjera.

Trijumf u Slovačkoj i poraz u Armeniji nas vodi dalje samo u slučaju dva domaća poraza Švedske, u ostalim kombinacijama, potrebna su nam dva trijumfa.

Naredni susret naša selekcija igra sa Slovačkom 16. avgusta.

(NAP/Merima Druškić)

Kosarka
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.