18.8.2017. 17:14
0
Vujošević: Najteže mi pada što ne mogu biti s momcima koji imaju karakter i talenat
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema neće voditi našu reprezentaciju u sutrašnjoj utakmici protiv Armenije, piše agencija Patria.

Vujošević je morao napustiti reprezentaciju i otići u Beograd na liječenje zbog bolova u prstima i dijabetesa.

- Teško mi je i zbog bolova i zato što neću biti sa momcima koje sam toliko zavolio, stvorio odnos i koji su toliko talentovani – kazao je Vujošević za beogradski Blicsport.

Selektor naših košarakaša je istakao da je odmah po dolasku u Bratislavu pred utakmicu sa Slovačkom osjetio bolove zbog kojih je veći dio utakmice morao sjediti, što nije tipično za čovjeka koji cijelu utakmicu provede na nogama.

- Još po dolasku u Bratislavu osjetio sam bolove. Odradio sam trening, ali na utakmici nisam više mogao da stojim, nego sam veći dio presjedio. Odveli su me u bolnicu i ustanovljena je gangrenoznost četvrtog prsta zbog problema sa šećerom. Ispitivanja su pokazala, da je uz bolove, taj dio počeo da modri, ali i da nema tromba. Ljekarskim konsultacijama je dogovoreno da moram u Beograd na terapiju hiperbaričnom komorom. Zahvaljujući gospodinu Tomiću koji je vlasnik tih uređaja, odnosno doktoru Tomi Jovanoviću ulazim u tretman – istakao je Vujošević.

Vujošević je kazao kako mu je izuzetno žao što neće biti s momcima koje je za kratko vrijeme izuzetno zavolio.

- Hvala ljudima iz KS BiH. Dani su mi i za redovnu dijalizu, ali mi je najteže što nisam sa momcima koji imaju talenta i karaktera. Od Muse sa kojim sam izgradio odličan odnos pa do svih ostalih. Vjerujem u njih i ako Armeni umjesto jednog, imaju tri Amerikanca sa njihovim pasošem – zaključio je Vujošević.

Naša reprezentacija u subotu u Jerevanu igra odlučujuću utakmicu pretkvalifikacija za SP u Kini 2019. godine protiv domaće Armenije, a za plasman dalje našim igračima odgovara samo pobjeda.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.