14.9.2017. 16:19
0
I ove godine četiri košarkaške ekipe se takmiče na turniru „Mirza Delibašić“
13. memorijalni turnir „Mirza Delibašić“ biće održan 9. i 10. septembra u KSC Skenderija u organizaciji KK Bosna Royal. Ulaz za sve posjetioce slobodan.
U čast legendarnom košarkašu, ove godine na turniru će učestvovati KK Budućnost VOLI iz Podgorice, OKK Sloboda Tuzla, slovenačka Krka iz Novog Mesta, te domaćin manifestacije KK Bosna Royal.

Prije početka turnira, 9.septembra u 12h, tradicionalno će se upriličiti odlazak na groblje Mirzi Delibačiću sa delegacijama klubova, te u pratnji rodbine i prijatelja košarkaške legende.

Ekipe će se takmičiti prema sljedećem rasporedu:

Subota, 09.09.2017.
17:30 KK Budućnost VOLI - OKK Sloboda Tuzla
20:00 KK Bosna Royal - KK Krka

Nedjelja, 10.09.2017.
17:30 Utakmica za treće mjesto
20:00 Finalna utakmica

Za domaćine turnira, ovo je ujedno i posljednja provjera spremnosti prije početka takmičenja u okviru prvog kola kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona. Podsjećanja radi, Bosna Royal će svoju prvu utakmicu odigrati u utorak, 19.septembra protiv njemačkog Ludwisburga. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.