16.10.2017. 15:50
2
Dodik se naljutio na Vujoševića zbog izjave da je Srbija najveći krivac za rat
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je selektoru košarkaške reprezentacije BiH Dušku Vujoševiću da ga je razočarao svojim izjavama, piše agencija Patria.

Dodik je u intervjuu za beogradske Novosti kazao da ga je Vujošević razočarao izjavom da su Srbi najveći krivci za rat u BiH.

- Naravno, i ljudski, ali i na svaki drugi način. Ako je ikada trebalo da se prestane da se bavi košarkom, to je sad. Ne želim mu ništa loše, ali zašto je, da bi održao svoju bijednu i podaničku poziciju u Sarajevu, kazao tako nešto? Nakon te izjave za mene je diskvalifikovan za cijeli život - rekao je Dodik.

Podsjećamo, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević izjavio je prije mjesec dana u intervjuu za beogradski Nedeljnik da je Srbija najveći krivac za rat i raspad bivše Jugoslavije.

- Meni su vrata ovdje, dok je situacija takva kakva je, zatvorena. A pošto želim da radim na ovim prostorima, Bosna mi se nekako uklopila. Također, ti pravi sarajevski Bošnjaci su mek narod koji je dosta propatio i prema kome ja imam i simpatiju i neku vrstu participacije u kolektivnoj krivici – rekao je Vujošević.

Selektor naših košarkaša istakao je da je uvijek bio za Jugoslaviju, ali se ona morala raspasti jer se vojska stavila na stranu velikosrpske ideologije.

- Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih – rekao je Vujošević.

Vujošević se osvrnuo i na granatiranje i opsadu Sarajeva.  

- Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja – Jugoslavija. Šta smo onda osvojili - pita se Vujošević.

Prije Milorada Dodika selektora Vujoševića je verbalno napao i njegov sin Igor, koji je Vujoševića optužio da iz reprezentacije izostavlja igrače Igokee.

(Patria / Haris Ahbabović)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.