27.11.2017. 22:41
0
Francuska savladala Zmajeve: Tricolori prejaki za BiH
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo poražena je od Francuske rezultatom 84:65.

Iako naša selekcija nije loše otvorila utakmicu, Francuzi su brzo okrenuti sve u svoju korist pa je prva četvrtina završena rezultatom 19:12.

U drugoj četvrtini smo u jednom trenutku došli čak do izjednačenja, 31:31, no i ovu dionicu utakmicu Francuzi su uspjeli preokrenuti, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu od 39:34.

U nastavku utakmice, opet standardna boljka naše reprezentacije i ta treća četvrtina, naši momci su mašili, pa su tako Francuzi stigli do devet poena prednosti, bilo je 49:40. A na kraju ove dionice, prednost Francuza se i povećala, te je treća četvrtina završena rezultatom 61:49.

Posljednja dionica je Francuzima samo donijela još veću prednost, s obzirom na to da su napravili seriju, koja ih je odvela na 13 poena razlike. A do kraja su uspjeli ostvariti još uvjerljiviju pobjedu, te je konačni rezultat glasio 84: 65.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.