29.11.2017. 13:18
0
Prošlo 20 godina od čuvene utakmice sa Hrvatima u Skenderiji i Bahinih kultnih riječi "Kakvu ruku ima taj čovjek"
Na današnji dan prije 20 godina ostvarena je jedan od najupečatljivijih uspjeha u historiji bh. sporta od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Legendarna utakmica između BiH i Hrvatske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 1999. godine održalo u Francuskoj, odigrala se 29. novembra 1997. godine, a Nenad Marković je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu u najdražem dresu.

U prepunoj Skenderiji, BiH je dočekala Hrvatsku te na kraju slavila sa 74:67 a skoro polovinu koševa za domaći sastav postigao je upravo Nenad Marković.

Utakmicu je legendarni broj 4 završio sa 30 poena a ono što je ostalo zapamćeno je da je pogađao skoro svaki put kada se ”rezultat lomio”. I to s kakvom lakoćom!

Ostala je popularna i njegova izjava nakon meča kada je skromno izjavio:

- Ovo se više nikada neće ponoviti, ja sam oduševljen, ne znam šta bih rekao - rekao je tada Marković.

Još jedna legenda bh. košarke, Gordan Firić na ovoj utakmici je dodao 19 poena dok je na drugoj strani, u reprezentaciji Hrvatske najefikasniji bio Veljko Mršić sa 27 poena.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.