22.6.2018. 15:38
0
"Musa pokazao da se iz BiH može doći do najjače lige"
Košarkaši Zmajevi i cijeli stručni štab su proteklu noć na pripremama u Opatiji proveli ispred TV ekrana i uz svog timskog kolegu Džanana Musu.
Poruka iz štaba Zmajeva koji se pripremaju za narednu kvalifikacionu utakmicu koja se 29. juna igra u Tuzli je da je ovo samo dokaz da rad i želja mogu rezultirati odlaskom u najjaču košarkašku ligu na svijetu. U razgovoru za N1 direktor "A" reprezentacije Siniša Kovačević kaže da je Musin uspjeh još veći kada se zna da su evropski igrači podcijenjeni pred odlazak u NBA ligu.

"Vrlo su pozitivne reakcije u našem timu. Mnogi od nas noćas nisu spavali, čekali smo da vidimo kako će sve to proći. U globalu, selektor i mi svi ostali koji smo pri "A" selekciji, smo vrlo zadovoljni. Mislim da je to veliki uspijeh Džanana i njegove porodice, a ujedno i košarke Bosne i Hercegovine. On je pokazao da iz Bosne i Hercegovine se putem kojim je on išao može doći do najjače lige na svijetu. Mislim da sama ta pozicija 29 pozicija s koje je on izabran je zaista sjajna. Znamo da su u globalu evropski igrači malo podcijenjeni u startu kada dolaze u Ameriku, ali on je pokazao svojim radom i zalaganjem je potigao ono što i želi", kazao je Kovačević za N1.

Musin odlazak u NBA ligu neće biti samo njegov lični uspjeh, nego se na njega gleda i kao na podstrek za mlađe igrače u Bosni i Hercegovini. Kovačević od Muse prvenstveno očekuje nastavak rada, ali i učešće u igri Brookly Netsa.

"U svakom slučaju u možemo očekivati da on nastavi tim svojim putem kojim je i počeo. Džanan je pobjednik, on je momak koji je radnik i koji je sve u svom životu postigao radom i ima izuzetno veliku želju za pobjedom, samim tim to ga vodi u karijeri. Mislim da će nastaviti podizati svoju igru i svoj nivo igre, mislim da će biti sve bolji. Mislim da će se uspjeti nametnuti u svom novom timu, prvenstveno da igra da učestvuje u samoj igri. Što se tiče same reprezentacije mislim da je to veliki uspjeh i veliki podstrek za mlađe igrače da se jednim takvim putem može doći do NBA lige".

Kovačević kao i ostatak bh. ekspedicije u Opatiji Musi su poručili da stoje uz njega i da mu žele sve najbolje u nastavku karijere, piše N1.

(Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.