14.8.2018. 19:00
0
Enes Latifagić potpisao za Dinamo iz Bukurešta
Košarkaš Enes Latifagić (25) od danas je član višestrukog prvaka Rumunije, Dinama iz Bukurešta, saznaje Fena.

Nakon što mu je u Slobodi ponuđen ugovor s uslovima ispod dotadašnjih, Latifagić nije dugo bio bez kluba.

Tokom ljeta boravio je u Kini i igrao revijalne utakmice, a nakon povratka stigla je ponuda iz Dinama, kluba koji je 22 puta bio prvak Rumunije, ali nijednom u posljednjih 15 godina.

- Moja cijela dosadašnja karijera vezana je za Sloboda Ditu i OKK Slobodu, tako da će ovo biti moje prvo inozemno iskustvo. Veoma se radujem što ću igrati u velikom gradu i poznatom klubu. Rumunski klubovi imaju dosta stranaca, tako da će liga biti jaka - izjavio je Latifagić za Fenu.

U Bukurešt putuje u srijedu ujutro, o ambicijama kluba još nema dovoljno saznanja, a kaže da su pripreme ekipe već počele.

Neće mu biti problem uklopiti se, jer je tokom cijelog ljeta individualno dobro radio.

- Nadam se da ću se pokazati u najboljem svjetlu i da ću iskoristiti ovu priliku za lični napredak, ali i da dam svoj doprinos ostvarenju klupskih ciljeva Dinama – zaključio je Latifagić.

Prvi inozemni ugovor tuzlanski košarkaš potpisao je na godinu dana.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.