20.10.2018. 17:58
0
Barbarić nakon imenovanja Teletovića: Čeka vas težak posao, budite ustrajni
Dubravko Barbarić, sada već bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH oglasio se nakon imenovanja Mirze Teletovića za predsjednika Košarkaškog saveza.
Nakon sjednice Upravnog odbora, na kojoj sam bio prisutan, čestitam sada i javno Mirzi Teletoviću na izboru za novog predsjednika Košarkaškog saveza BiH, novoizabranim članovima Upravnog odbora KS BiH i Nataši Bašović na izboru za v.d. generalnog sekretara, čime i službeno prestaje moje djelovanje u Savezu.

Izražavam zadovoljstvo da su ove promjene nastale bez tenzija i da sam dobio zahvalnost za svoj angažman od većine članova UO KS BiH. Sigurno je da na moju pomoć mogu računati, a ne na sabotaže kakve su u našem društvu uvijek prisutne od strane odlazećih struktura. Ono što Mirzu u prvom redu, a tako i ostale članove UO, čeka jesu igrači koji ne žele igrati za svoju zemlju, a mi im se svejedno divimo. Treneri koji ne žele trenirati svoju zemlju, a mi im dodjeljujemo kojekakve nagrade – napisao je Brbarić.

Dodao je i opasku za političare koje ni u primisli ne shvaćaju važnost sporta u potvrđivanju državnosti svoje zemlje, a za njih bjesomučno glasamo.

- Privrednici koji ne daju lako novac za reprezentacije, a i kako bi im čovjek zamjerio kad vide gore pobrojane navode. Čeka te i to da ćeš trošiti svoje novce i ugled kad "zagusti", kako sam i ja, a "zagustit" će često. I nadam se dugom strpljenju kada to učiniš, a kada te nakon toga budu proganjali čak i oni koji od toga budu imali direktne koristi.

Mentalitet nam je jedinstven i gadan, ali mene je držalo da mi je domovina jedna i lijepa i puna potencijala da bude drugačije. I tebe će to držati, nadam se. Želim novoj upravljačkoj strukturi KS BiH ustrajnosti koje je meni, "najljudskije" rečeno, u jednom trenutku ponestalo. O mom doprinosu Savezu dajmo vremenu da se i meni samom i javnosti kaže da li je bio pozitivan ili ne. Ne treba sada srljati, da kažem to trenerskim rječnikom – napisao je Barbarić.
 

(Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.