6.12.2018. 18:02
0
"Draženu Petroviću sam rekao: 'Ako ti oženiš Renatu, ja ću oženiti Adolfa Hitlera, a ja sam bliži Hitleru, nego ti njoj'"
Mirko Milićević igrao je u Ciboni s velikim Draženom Petrovićem, a sada tvrdi da je predvidio nesreću u kojoj je na njemačkoj autocesti poginuo najbolji hrvatski košarkaš svih vremena.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Petrović je stradao u teškom udesu 7. juna 1993. godine, kada se vraćao iz Poljske sa kvalifikacionog turnira svoje reprezentacije.

- Ovo nisam nikad nikome ispričao. Rekao sam mu 1990. godine šta će se dogoditi. Pogledao me kako me pogledao. Bio sam u Marbeli 1993. godine, kada sam čuo vijest na televiziji da je stradao. Nažalost, tri godine prije toga ja sam mu rekao šta će se dogoditi - rekao je Milićević.

- U salonu smo bili Aco Petrović, Dražen i ja. Kasnije je došla i njegova tadašnja zaručnica Renata. Prilazi Dražen i kaže mi: "Hajde, genije, da pogledaš, zaručili smo se, trebamo se vjenčati". Htio je da mu gledam u dlan, pogledam njen, a onda i dlan Dražena i ne kažem ništa. Pita me šta sam vidio, a ja mu kažem: "Slušaj, ako ti oženiš Renatu, ja ću oženiti Adolfa Hitlera, a ja sam bliži Hitleru, nego ti njoj". Rekao sam mu da se fokusira na košarku. Nakon mjesec i po me je opet pitao, a onda sam mu rekao: "Brate moj, stoji ti saobraćajka, neka ti je Bog na pomoći." Sreo sam ga mjesec prije nesreće. Malo ljudi zna da je Dražen već bio u avionu kada je tadašnja djevojka došla po njega. Imali su dva slobodna dana, rekao je Aci da ide s njom i premjestio se iz aviona u automobil. To je bila sudbina - ispričao je Milićević. 

Dražen Petrović je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. Igrao je za Šibenku, Cibonu, Real Madrid, Portland TrailBlazerse i New Jersey Netse.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.