13.2.2019. 11:50
0
Tomić prvi put trenirao, Tuzlaci igraju dvije utakmice s Cedevitom
Nakon Amerikanca Gregga Thondiqua, tuzlanska OKK Sloboda angažovala je još jednog iskusnog košarkaša.
Novi igrač kluba kod Kapije je Trebinjac Obrad Tomić (26 g, 208 cm) koji dolazi iz Rogaške (Slovenija), a nastupao je još za Zrinjski, Mladost (Mrkonjić Grad), Kakanj, Partizan (Beograd) i Rogašku. Debitovao je za reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za SP 2019., kada je selektor bio Duško Vujošević.

Tomić je jutros prvi put trenirao s igračima OKK Slobode, a bit će veliko pojačanje za ekipu u predstojećoj Ligi za prvaka.

- Tomić je potpisao do kraja sezone, a ako uspijemo da se plasiramo u ABA 2 ligu, vjerovatno ćemo produžiti saradnju - rekao je za Fenu trener tuzlanskog kluba Josip Pandža.

Danas nisu trenirali igrači Zlatko Jovanović, Josip Neletilić i Milivoje Božović, koji su na rehabilitaciji, jer su na posljednjim utakmicama nastupali nedovoljno oporavljeni. 

Ekipa OKK Slobode ujutro putuje u Zagreb gdje će tog dana i u subotu odigrati dvije prijateljske utakmice s drugom ekipom Cedevite.

- Nastojat ćemo dogovoriti još neke protivnike kako bismo se uklopili u ritam srijeda - subota, što nam slijedi u Ligi za prvaka. U stvari, da se formom približimo Zrinjskom i Sparsu, koji su uveliko u tom ritmu i u prednosti su u odnosu na nas - rekao je Pandža za Fenu.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.