24.2.2019. 9:48
0
Možemo li napokon upisati pobjedu u završnoj rundi kvalifikacija?
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas završava kvalifikacije za nastup na svjetskom prvenstvu koje će ove godine biti održano u Kini.

Najbolji košarkaši BiH ranije su ostali bez šansi da se plasiraju na smotru najboljih košarkaških reprezentacija svijeta, a danas će protiv Bugarske u Zenici od 18 sati pokušati kvalifikacioni ciklus završiti pobjedom. 

Bugari su također bez šansi da se plasiraju na završni turnir, a selektor BiH Vedran Bosnić priželjkuje dobru partiju svojih košarkaša i pobjedu za kraj kvalifikacija. 

- Imali smo kvalitetnih utakmica i dobrih perioda igre, a sada želimo to unaprijediti. Ne smijemo imati učestale padove u igri, kada nam protivnik postiže lagane poene - izjavio je Bosnić.

BiH je iz prve faze takmičenja prenijela dvije pobjede, ali u drugoj fazi nije slavila. Na tabeli grupe K, kolo prije kraja, zauzima posljednje, šeto mjesto. 

Plasman na svjetsko prvenstvo iz grupe ranije su obezbijedile selekcije Francuske i Češke, a trećeg putnika u Kinu, u međusobnom duelu danas će u Permu odlučiti selekcije Rusije i Finske. 

- Tabela grupe K:
1. Francuska 11 9 2 20
2. Češka 11 8 3 19
3. Rusija 11 7 4 18
4. Finska 11 6 5 17
5. Bugarska 11 4 7 15
6. BiH 11 2 9 13

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.