26.4.2019. 15:48
0
Zbog napada Delija na igrače Budućnosti: Zvezda kažnjena sa najvećom kaznom u historiji ABA lige
Zbog izgreda na petoj utakmici finala doigravanja Crvenoj zvezdi je izrečena najteža kazna u povijesti ABA lige. Disciplinski sudac ABA lige Saša Pavličić Bekić odredio je Zvezdi novčanu kaznu od 35.000 eura.

Pored toga, u sljedećoj sezoni Zvezda će prve dvije domaće utakmice igrati pred praznim tribinama, a naredne tri utakmice na svom terenu u dvoranu će moći ući samo žene i djeca u dobi do 14 godina, objavljeno je u petak na internetskom portalu ABA lige.

 Uključujući prethodne kazne, Crvena zvezda će zbog loše organizacije tijekom doigravanja, izjava u medijima koje su naštetile ugledu lige i tehničkih grešaka morati platiti ukupno 82.500 eura.

 Na odlučujućoj utakmici finalne serije ABA lige, odigranoj u ponedjeljak u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić, navijači Crvene zvezde napali su gostujuće košarkaše Budućnosti kada su izašli na zagrijavanje. Gađali su ih kovanicama, upaljačima, kamenjem, stolcima i drugim predmetima, a dio Zvezdinih navijača upao je i na teren. Zbog toga je odlučujuća utakmica, koju je Zvezda dobila 97-54, počela je sa skoro sat vremena zakašnjenja.

 Prije dva dana vodstvo Budućnosti je zatražilo poništenje finalne serije, jer smatra da nisu postojali normalni uvjeti za odigravanje utakmice.

 Vodstvo ABA lige kaznilo je i Budućnost iz Podgorice, zbog manjkavosti u organizaciji utakmica u doigravanju sa 42.000 eura.

 Zbog izgreda tijekom polufinala doigravanja beogradski Partizan je kažnjen sa 24.000 eura, a zagrebačka Cedevita sa 2.600 eura, prenosi Hina.

(Fena / Video: Telegraf)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.