5.9.2019. 19:59
0
Kompletirana prva faza takmičenja: Pogledajte kako izgledaju nove grupe na SP u košarci
Danas je okončana prva runda takmičenja na SP u košarci koje se ove godine održava u dalekoj Kini.

Piše: Haris Ahbabović

Poznata su imena svih reprezentacija koje su se plasirale u narednu rundu takmičenja. Podsjećanja radi, plasman u narednu rundu jučer su obezbijedile selekcije Argentine, Rusije, Poljske, Venecuele, Španije, Portorika, Srbije i Italije.

U grupi E, Češka je danas iznenadila Tursku i pobijedila ih sa 91:76, te ih tako izbacili sa Mundobasketa. Selekcija SAD-a je deklasirala Japance sa 98:45. Iz ove grupe su se dalje plasirale SAD i Češka Republika.

U grupi F, Brazil je pobijedio Crnu Goru, dok je Grčka pobijedila Novi Zeland sa 103:97. Dalje su prošli Brazilci i Grci.

U grupi G, Njemačka je sa 30 poena razlike deklasirala Jordan, dok je Francuska sa 90:56 pobijedila Dominikansku Republiku. Uprkos visokom porazu, Dominikanska Republika ide dalje, zajedno sa Francuzima koji su prvi u ovoj grupi.

I u grupi H, derbi dana su odigrali Australija i Litvanija, a slavile su australske NBA zvijezde sa 87:82. U drugoj utakmici, Kanada je pobijedila Senegal sa 82:60. Dalje su prošli Australija i Litvanija.

Raspored druge faze takmičenja:


Grupa I: Argentina, Poljska, Venecuela, Rusija
Grupa J: Srbija, Španija, Italija, Portoriko
Grupa: SAD, Brazil, Grčka, Češka
Grupa: Francuska, Australija, Litvanija, Dominikanska Republika

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.