7.9.2019. 18:45
0
Vlade Divac nakon što je primljen u Kuću slavnih: Nametali su nam politiku, rat i mržnju i pokušali nas razdvojiti, ali nisu uspjeli
Nekada centar LA Lakersa, Charlotte Hornetsa i Sacramento Kingsa, Vlade Divac, primljen je u NBA Kuću slavnih.

Piše: Haris Ahbabović

Vlade Divac je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio sve što se moglo osvojiti. Prvo sa reprezentacijom Jugoslavije, zemlje koja se još uvijek nije raspala, a kasnije i sa Jugoslavijom koju su činili samo Srbija i Crna Gora.

- Košarka je za mene uvijek bila ljubav, jer povezuje ljude. Ljubav daje snagu da nemoguće stvari učinite mogućim - rekao je Vlade kada je primljen u Kuću slavnih.

- Hvala svim mojim trenerima iz bivše Jugoslavije. Hvala i saigračima, od kojih su neki ovdje kao Dino Rađa. Nametali su nam politiku, rat i mržnju i pokušali nas razdvojiti, ali nisu uspjeli. Nisu znali da je ljubav između nas veća od mržnje koju su nam nametali. Ljudi na Balkanu su kao disfunkcionalna porodica. Mi se svađamo i tučemo, ali se volimo - rekao je Divac.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.