11.9.2019. 11:43
0
Nikola Kalinić ranije izbačen iz reprezentacije zbog stavova o Kosovu: Kalina lajkao sliku Đorđevića sa natpisom "Ovo mi je Scola"
Košarkaši Srbije poraženi su u četvrtfinalu Mundobasketa od selekcije Argentine.

Piše: Haris Ahbabović

Srboji sada ostaje borba za mjesto na Olimpijadi, na koju će pravo plasmana imati dvije najboljeplasirane selekcije iz Evrope. 

Jedan od onih koji je među posljednjima precrtan sa spiska Saše Đorđevića pred put u Kini bio je Nikola Kalinić koji se nije oglašavao za vrijeme šampionata, ali se sada pojavio jedan zanimljiv detalj nakon ispadanja Srbije sa Mundobasketa.

Kalinić je sa svog oficijalnog Instagram naloga lajkovao objavu jedne popularne stranice na kojoj je pisalo "Ovo mi je Scola", aludirajući na fenomenalnu igru Luisa Scole u argentinskom timu, čije se ime podudara sa našim zrazom za "školu".

Podsjećanja radi, Kalinić je precrtan sa spiska putnika za Kinu nakon komentara o Kosovu. 

"Svjestan sam da će me mnogi zamrziti sada, ali vrijeme je da neko to kaže javno: 'Hajde da riješimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje'. Kosovski boj je bio prije 600 i više godina, a već dosta decenija to nije naša teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako griješim", rekao je tada Kalinić.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.