10.10.2019. 22:06
1
Navijači Zvezde vrijeđali svog nekadašnjeg ljubimca: Nikola Turčine napuši se k******!
Crvena zvezda je večeras u Beogradu, u okviru košarkaške Eurolige, dočekala košarkaše Feberbahcea.

Piše: Haris Ahbabović

Delije su sa tribina žestoko vrijeđale Nikolu Kalinića, nekadašnjeg košarkaša Zvezde, a sada člana Fenera.

Razlog tome je Nikolina izjava o Kosovu. Naime, Kalinić je pred Mundobasket u Kini, kada je u pitanju situacija sa Kosovom, izjavio: "Da nastavimo gdje god, samo da prestanemo više da stojimo u mjestu. To jeste, sreća je ako stojimo, a ne idemo nazad".

Kasnije je u intervjuu za beogradski Blic pričao o politici, životu, Srbiji, a u jednoj izjavi je rekao:

"Svjestan sam da će me mnogi zamrziti sada, ali vrijeme je da neko to kaže javno: "Hajde da riješimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje". Kosovski boj je bio prije 600 i više godina, a već dosta decenija to nije "naša" teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svijetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi svijeta", rekao je Kalinić za Blic.

Ta izjava ga je "koštala" odlaska na SP u košarci, pošto ga Aleksandar Đorđević nije pozvao u reprezentaciju Srbije, ali očito mu tu izjavu nisu zaboravili ni navijači koji su nekada pjevali pjesme o njemu, dok je nosio dres Zvezde.

Podsjećanja radi, Zvezda je večeras u Beogradu pobijedila Fenerbahce.

Video: Butasport.rs

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.