29.1.2020. 21:28
0
Kerr: Bol zbog odlaska Bryanta ista kao za Dražena Petrovića
Trener košarkaša Golden Statea Steve Kerr izjavio je da je odlazak Kobeja Bryanta identičan tragediji Dražena Petrovića.

Nesreća s padom Brajantovog helikoptera, zajedno s kćerkom Giannom i još sedam osoba, podjednak utjecaj na NBA ligu ima kao 1993. godine, kada je poginuo Petrović u saobraćajnoj nesreći, smatra Kerr.

Istovremeno se prisjetio i kada je otkriveno da legendarni Magic Johnson boluje od HIV-a.

- Ono što s ovom tragedijom mogu da uporedim je, kada sam bio u svojoj drugoj ili trećoj sezoni u NBA, virus Johnsona. Tada smo mislili da će umrijeti za godinu, ali, hvala Bogu, nastavio je živjeti. To je isti osjećaj kao sada - rekao je Kerr.

Kerr, kao i cijela planeta, i dalje ne može da se pomiri s takvom tragedijom.

- Bol je takav kao 1993. godine, kada je poginuo Petrović. To je bio enorman šok za NBA ligu. Petrović je bio All star igrač, za Kuću slavnih, a Kobe jedan od najvećih u historiji. I tada, a i danas, ne možeš da vjeruješ da se to dogodilo - poručio je Kerr.

Kerr je bio u grupi od samo petero ljudi koji su protiv Bryanta igrali kao igrač i kao trener, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.