13.2.2020. 13:45
0
"Zmajevi" definitivno bez Gordića i Penave: Selektor Bosnić pozvao dva nova igrača
FOTO: Avaz
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine potvrdio je da Nemanje Gordića i Ajdina Penave neće biti u reprezentaciji BiH koju 21. i 24. februara očekuju kvalifikacijski mečevi za Evropsko prvenstvo 2021. protiv Latvije i Grčke, prenosi Dnevni Avaz.

Umjesto njih su pozvani plejmejker Draško Knežević i centar Ismet Sejfić, obojica članovi crnogorskog prvoligaša Sutjeske iz Nikšića.

- Za tačno tri dana počinje zakazano okupljanje seniorske košarkaške reprezentacije BiH za prvi kvalifikacijski period. Kao što smo vas ranije informirali, očekuju nas utakmice protiv reprezentacija Latvije i Grčke te, s tim u vezi, želimo upoznati javnost o nastupu našeg igrača Nemanje Gordića za reprezentaciju.

Nemanja Gordić, igrač KK Partizan – Beograd i reprezentativac BiH, na utakmici Eurokupa protiv Virtusa iz Bolonje doživio je ozbiljnu povredu skočnog zgloba.

Iako smo svi očekivali pozitivne vijesti iz KK Partizan i da će svi preduzeti terapijski tretmani dati željeni rezultat brzog oporavka Nemanje Gordića, ipak nećemo moći računati na učešće našeg reprezentativca na narednim kvalifikacijskim utakmicama.

Našem Nemanji Gordiću želimo uspješan oporavak i da se što prije vrati na košarkaški teren u pravoj formi.

Također, želimo vas informirati da reprezentativcu Ajdinu Penavi, Kirolbet Baskonija Vitorija - Gasteiz nije dozvolio dolazak na okupljanje košarkaške reprezentacije BiH te je selektor Vedran Bosnić pozvao reprezentativca Ismeta Sejfića, igrača KK Sutjeska Nikšić, kao i njegovog klupskog kolegu, reprezentativca Draška Kneževića umjesto Nemanje Gordića - saopćeno je iz KSBiH. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.